Thaise Grilled beef salad
Een heerlijke salade uit Thailand. De biefstuk moet heel mals zijn omdat deze maar kort wordt gebakken. nog beter is het om de biefstuk op de BBQ te grillen
Ingrediënten
-250 gr biefstuk, op kamertemperatuur
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels verse muntblaadjes,
- 1 lente ui, fijn gesneden
- enkele verse korianderblaadjes, fijn gesneden
- 1 rode ui, in zeer dunne halve ringen gesneden
- 10 slablaadjes, in stukjes
- 1 beekselderij stengel, geschild en in dunne plakjes gesneden
- 1 kleine komkommer, in dunne plakjes gesneden
- 1 tomaat, in 8 stukjes gesneden
Voor de dressing:
- 3 eetlepels verse limoensap
- 2 eetlepels vissaus
- 1 eetlepel fijngesneden chilipeper
- snufje zout
- 1 eetlepel honing
- 3 teentjes zeer fijn gesneden knoflook
Bereiding
- Verhit de koekenpan en doe de olijfolie erin, zet de warmtebron hoog
- Strooi peper over de biefstuk en bak deze in zijn geheel kort aan, het vlees moet goed dicht-geschroeid zijn. Door met een spatel op het vlees te duwen kun je een beetje aanvoelen hoe gaar de biefstuk is. De biefstuk moet van binnen rauw blijven. Haal de biefstuk uit de pan en leg deze op een bord om af te laten koelen.
- Mix de ingrediënten voor de dressing en zet apart
- Verdeel de overige ingrediënten voor de salade over de borden
- Snijdt de biefstuk in dunne plakken en leg deze op de salade
- Besprenkel de dressing over de salade
Maak jouw eigen website met JouwWeb