Bietenstamppot


Je kan natuurlijk gekookte bieten kopen maar als je tijd hebt, koop dan rauwe bieten en kook ze zelf, dat is echt veel lekkerder. 

Ingrediënten

- 4 ons gekookte aardappelen

- 4 ons gekookte rode biet

- 125 gr fêta

- 2 appels

- warme melk, 4 eetepels

-  6 eetlepels boter

- kaneel

- 1 ons gehakte  walnoten

- peper en zout

- tijm, 1 theelepel

Bereiding

-Aardappelen en rode biet fijnstampen met vier eetlepels boter en een beetje melk en de helft van de fêta.

- Op smaak brengen met peper en zout  en een theelepel tijm, warmhouden.

- de appel schillen,  het klokkenhuis eruit boren en in dikke plakken snijden. 

- de appelplakken bestrooien met kaneel .

- koekenpan verwarmen en 2 eetlepels boter erin smelten en vervolgens de appelplakken rondom bakken.

- Serveer de stampot met stukjes Feta kaas, de gebakken appelplakken en wat gehakte walnoten.

Maak jouw eigen website met JouwWeb