Bietenstamppot
Je kan natuurlijk gekookte bieten kopen maar als je tijd hebt, koop dan rauwe bieten en kook ze zelf, dat is echt veel lekkerder.
Ingrediënten
- 4 ons gekookte aardappelen
- 4 ons gekookte rode biet
- 125 gr fêta
- 2 appels
- warme melk, 4 eetepels
- 6 eetlepels boter
- kaneel
- 1 ons gehakte walnoten
- peper en zout
- tijm, 1 theelepel
Bereiding
-Aardappelen en rode biet fijnstampen met vier eetlepels boter en een beetje melk en de helft van de fêta.
- Op smaak brengen met peper en zout en een theelepel tijm, warmhouden.
- de appel schillen, het klokkenhuis eruit boren en in dikke plakken snijden.
- de appelplakken bestrooien met kaneel .
- koekenpan verwarmen en 2 eetlepels boter erin smelten en vervolgens de appelplakken rondom bakken.
- Serveer de stampot met stukjes Feta kaas, de gebakken appelplakken en wat gehakte walnoten.
Maak jouw eigen website met JouwWeb