Visrisotto
Risotto is erg makkelijk te maken in een snelkookpan. Als je geen snelkookpan hebt dan kan je het ook in een gewonen koekenpan maken. Je voegt dan de bouillon in kleine porties toe. Pas als de bouillon is opgenomen door de rijst doe je er weer bouillon bij. Je moet wel blijven roeren totdat alle bouillon is opgenomen.
Ingrediënten
- 2 ons kabeljauw in blokjes van ongeveer 2 cm
- 2 ons zalm in blokjes van ongeveer 2 cm
- 1 ons grote garnalen
- 1 grote venkelknol, fijngesneden in reepjes
- 2 knoflooktenen fijngesneden
- 3 ons risotto rijst
- 1 glas droge witte wijn of 1 uitgeperste sinaasappel
- 7 dl visbouillon
- 4 eetlepels dille, fijngesneden
- 30 gram parmezaanse kaas
Voor de gremolata:
- rasp van een biocitroen
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
Bereiding
- Smelt de boter met de olijfolie in de snelkookpan.
- Voeg de venkel en de knoflook toe, kort roerbakken
- Roer de rijst erdoor, even goed roerbakken zodat elke rijstkorrel vet heeft opgenomen.
- Doe de wijn of het sin.sap erbij, even laten verdampen
- Dan de bouillon erbij. pan sluiten en onder druk 5 minuten garen.
- Dan nog 4 min laten staan.
- De druk laten ontsnappen en de boter en de dille erdoor roeren
- Tevens de parmezaanse kaas erdoor roeren .
- Leg de vis erop. pan dicht, weer even op druk laten komen en in 5 minuten garen.
- De garnalen apart bakken in een koekenpan.
Maak de gremolata
- Snijd de citroenrasp en de peterselie fijn en mix dit door elkaar.
Serveer de risotto met de gebakken garnalen en de gremolata
Maak jouw eigen website met JouwWeb