Kip met vijgen


Een heerlijk indiaas gerechtje van de indiase kokin Meera Sodha. Heb je weinig tijd en zin in even wat anders, dan is dit jouw gerechtje.  Je kan er rijst bij serveren of naanbrood.

Ingrediënten

-3,5 ons kipfilet in blokjes

- 8 gedroogde vijgen

- 2 knoflookteentjes, fijngesneden

- 1 eetl geraspte gember

-1 grote ui in halve dunne ringen

- 1 kaneelstokje

- 1 desertlepel garam massala of kerriepoeder

- 1/2 theelepel chilpoeder

- 1/2 theelepel zeezout

- 1 gl griekse yoghurt

 

Bereiding

- Week de vijgen on een kommetje met heet water tot ze zacht zijn

- Doe de yoghurt in een schaal met de kruiden (kerriepoeder, chilipoeder en zout)

- Doe de kipblokjes in het yoghurtmengsel

- Laat de vijgen uitlekken, bewaar het vocht en snijd de vijgen in reepjes

- Voeg de vijgen toe aan de yoghurt

- Doe de olie (3 eetlepels) in een koekenpan en als deze heet is voeg dan het kaneelstokje toe en ongeveer 5 min roerbakken

- Voeg dan het yoghurtmengsel met de kip toe

- Laat de kip aan 1 kant even bruinen, voordat je het met een spatel omroert

- Doe de deksel op de pan en laat het 15 min garen

- Als het te droog wordt doe je er nog wat vocht van de vijgen bij

- Verwijder het kaneelstokje en dien op met gekookte rijst of naanbrood

Maak jouw eigen website met JouwWeb