Kip-kerry salade met appel


Een frisse salade, heerlijk op een warme zomeravond. serveer er stokbrood bij, een glaasje witte wijn en genieten maar.

Ingrediënten

- 1 ui, fijngesneden

. 2 kipfilets

- 4 eetlepels witte wijn

- 1 laurierblad

- 1 theelepel verse tijm

- 4 theelepels kerry

- 1 groene paprika, fijngesneden

- 1 niet te zoete handappel, fijngesneden

- 2 theelepels citroensap

- 6 eetlepels mayonaise

- 1 eetlepel abrikozenjam

- zout en peper

 

Bereiding

- Snijdt de kipfiler in de lengte in tweeën en kook de kip in een dl bouillon

- Snijd de kip in kleine stukjes

- Doe deze samen met de paprika en de appel in een schaal

- Kook de ui kort in de witte wijn met laurierblad en tijm

- Voeg de jam toe aan het warme uimengsel en roer goed door zodat het een gladde pasta wordt

- Voeg de kerry, citroensap en mayonaise toe en roer goed door.

- Doe de saus bij de kip en de groente

- Peper en zout naar smaak toevoegen

Maak jouw eigen website met JouwWeb