Kip-kerry salade met appel
Een frisse salade, heerlijk op een warme zomeravond. serveer er stokbrood bij, een glaasje witte wijn en genieten maar.
Ingrediënten
- 1 ui, fijngesneden
. 2 kipfilets
- 4 eetlepels witte wijn
- 1 laurierblad
- 1 theelepel verse tijm
- 4 theelepels kerry
- 1 groene paprika, fijngesneden
- 1 niet te zoete handappel, fijngesneden
- 2 theelepels citroensap
- 6 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel abrikozenjam
- zout en peper
Bereiding
- Snijdt de kipfiler in de lengte in tweeën en kook de kip in een dl bouillon
- Snijd de kip in kleine stukjes
- Doe deze samen met de paprika en de appel in een schaal
- Kook de ui kort in de witte wijn met laurierblad en tijm
- Voeg de jam toe aan het warme uimengsel en roer goed door zodat het een gladde pasta wordt
- Voeg de kerry, citroensap en mayonaise toe en roer goed door.
- Doe de saus bij de kip en de groente
- Peper en zout naar smaak toevoegen
Maak jouw eigen website met JouwWeb