Gebakken kabeljauw met groente

Een heerlijk roerbak vis gerechtje. In plaats van kabeljauw kan je ook een andere stevige witte vis nemen, zoals, wijting, of zeewolf. 

Ingrediënten

- 4 ons kabeljauw in blokjes

- 1 ui, fijngesneden

- 1 teen knoflook, fijngesneden

- 1 rode paprika in reepjes

- 1 prei, fijngesneden

 - 2 theelepels garam massala of kerrypoeder

- een handvol kerstomaatjes, gehalveerd

- 1 rode peper

- Olijfolie

- 2 eetlepels sojasaus

- 1 eetlepel vissaus

- 2 eetlepels oestersaus

- gekookte rijst

 

Bereiding

- Kabeljauw met garam massala ( of kerrypoeder), peper en zout bestrooien

- Ui, koflook en puntpaprika in olie roerbakken

- Prei toevoegen , 2 minuten roerbakken

- tomaatjes toevoegen en roerbakken, 2 minuten

- Blokjes vis toevoegen en omdraaien na 3 minuten en dan nog 3 minuten bakken.

- De mix van sojasaus, vissaus en oestersaus toevoegen

- 4 min afgedekt laten sudderen

- Serveren met rijst