Orzo met schelpdieren en zalm
Zo lekker met vis en venkel, redelijk snel klaar en verrassende smaakcombinatie.
Ingrediënten
- 150 g orzo
- 2 ons schelpdieren bij voorbeeld :
gemengde mosselen, garnalen, inktvis
- 2 ons wilde zalm in stukjes van 3 cm
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 niet te hete peper in kleine snippers gesneden
- 1 venkel, fijn gesneden
- rasp van een bio sinaasappel en het sap
- bosje verse dille, fijngesneden
- 4 dl groentebouillon
- 1 dl witte wijn
- geraspte belegen kaas
- boter en olijfolie om in te bakken
- peper en zout
Bereiding
- koekenpan verhitten en boter en olijfolie toevoegen
- voeg als de boter is gesmolten de knoflook , de fijngesneden peper en de venkel toe en laat deze ongeveer 10 minuten garen onder af en toe roeren
- voeg de orzo toe en roer goed door
- voeg de sinaasappelrasp en de dille toe en vervolgens de witte wijn en het sinaasappelsap.
- als het vocht is verdampt voeg je de helft van de bouillon toe en als dit is opgenomen, de rest van de bouillon
- en een andere pan bak je de vis bijna gaar in een beetje boter met olie
- proef de orzo of alles gaar is, voeg peper en zout naar smaak toe en vervolgens de vis met het vocht en roer goed door
- voeg de geraspte kaas toe en laat deze een beetje smelten en klaar is je gerechtje! eet smakelijk.
Maak jouw eigen website met JouwWeb