Orzo met schelpdieren en zalm


 

Zo lekker met vis en venkel, redelijk snel klaar en verrassende smaakcombinatie.

Ingrediënten

- 150 g orzo

- 2 ons schelpdieren bij voorbeeld :

    gemengde mosselen, garnalen, inktvis

- 2 ons wilde zalm in stukjes van 3 cm

- 2 teentjes knoflook fijngesneden

- 1 niet te hete peper in kleine snippers gesneden

- 1 venkel, fijn gesneden

- rasp van een bio sinaasappel en het sap

- bosje verse dille, fijngesneden

- 4 dl groentebouillon

- 1 dl witte wijn

- geraspte belegen kaas

- boter en olijfolie om in te bakken

- peper en zout

Bereiding

- koekenpan verhitten en boter en olijfolie toevoegen

- voeg als de boter is gesmolten de knoflook , de fijngesneden peper en de venkel toe en laat deze ongeveer 10 minuten garen onder af en toe roeren

- voeg de orzo toe en roer goed door

- voeg de sinaasappelrasp en de dille toe en vervolgens de witte wijn en het sinaasappelsap. 

- als het vocht is verdampt voeg je de helft van de bouillon toe en als dit is opgenomen, de rest van de bouillon

- en een andere pan bak je de vis bijna gaar in een beetje boter met olie

- proef de orzo of alles gaar is, voeg peper en zout naar smaak toe en vervolgens de vis met het vocht en roer goed door

- voeg de geraspte kaas toe en laat deze een beetje smelten en klaar is je gerechtje! eet smakelijk.