Tortilla met chorizo en paprika
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 gr chorizoworst in blokjes
- 500 gr aardappenen
- 2 uien, in halve ringen
- 1 teentje knoflook, in dunne plakjes
- 6 eieren
-50 gr geitenkaas of parmesaanse kaas, grof gesneden
- 1 rode paprika, in stukjes gesneden
- zout en peper
Bereiding
- Verhit de koekenpan met de olijfolie
- Bak de chorizo op zacht vuur ongeveer 5 min
- Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in dunne plakken
- Neem de chorizpo uit de pan
- Doe de ui, knoflook en aardappel in de pan en roer deze door het bakvet van de chorizo
- Doe een deksel op de pan en laat het ongeveer 10 min bakken. Roer af en toe om en zet daarna apart.
- Lop de eieren los in een kom en voeg peper en zout toe naar smaak.
- Schep de kaas, chorzo, paprika een aardappelmengsel goed door de ei mengsel.
- Verdeel het eimengsel over de koekenpan en bak de tortilla op matig vuur in ongeveer 10 tot 15 min tot de bovenkant droog is.
- Neem een bord en draai de tortilla om en laat deze nog 3 min bakken.
Maak jouw eigen website met JouwWeb