Tortilla met chorizo en paprika


Ingrediënten

- 2 eetlepels olijfolie

- 150 gr chorizoworst in blokjes

- 500 gr aardappenen

- 2 uien, in halve ringen

- 1 teentje knoflook, in dunne plakjes

- 6 eieren

-50 gr geitenkaas of parmesaanse kaas, grof gesneden

- 1 rode paprika, in stukjes gesneden

- zout en peper

Bereiding

- Verhit de koekenpan met de olijfolie

- Bak de chorizo op zacht vuur ongeveer 5 min

- Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in dunne plakken

- Neem de chorizpo uit de pan

- Doe de ui, knoflook en aardappel in de pan en roer deze door het bakvet van de chorizo

- Doe een deksel op de pan en laat het ongeveer 10 min bakken. Roer af en toe om en zet daarna apart.

- Lop de eieren los in een kom en voeg peper en zout toe naar smaak.

- Schep de kaas, chorzo, paprika een aardappelmengsel goed door de ei mengsel.

- Verdeel het eimengsel over de koekenpan en bak de tortilla op matig vuur in ongeveer 10 tot 15 min tot de bovenkant droog is.

- Neem een bord en draai de tortilla om en laat deze nog 3 min bakken.

Maak jouw eigen website met JouwWeb