Stoof van zoete aardappelen 


Bereiding: 30 min

Dit is een heerlijk snel klaar gerechtje van Sabina Posthumus uit haar kookboek: 'Koken van de Bazaar'.

Je kunt het ook combineren met pittige gehaktballetjes.

Ingrediënten

- 2 zoete aardappelen, geschild en in blokjes

- stukje verse gember, geraspt

- 1 ui, fijn gesnipperd

- 2 tenen knoflook, fijngehakt

- 1 pepertje

- 1 theelepel paprikaoeder

- 1/4 theelepel cayennepeper

- 1 blik stukjes tomaat

- 2 dl verse sinaasappelsap erbij 

- 2 eetlepels pindakaas

Bereiding

- Verhit olie in een pan

- Bak de ui en knoflook en peper toevoegen

- Blokjes aardappel met de kruiden

- Goed omroeren, dan omtaen en sinaasappelsap toevoegen

- 20 minuten met deksel op de pan laten pruttelen

- Pindakaas erdoor roeren

- Hierop komt een gemengde salade van 1 rode rauwe geraspte  biet , met 1 geraspte wortel en 1  uitgeperste limoen

Maak jouw eigen website met JouwWeb