Stoof van zoete aardappelen
Bereiding: 30 min
Dit is een heerlijk snel klaar gerechtje van Sabina Posthumus uit haar kookboek: 'Koken van de Bazaar'.
Je kunt het ook combineren met pittige gehaktballetjes.
Ingrediënten
- 2 zoete aardappelen, geschild en in blokjes
- stukje verse gember, geraspt
- 1 ui, fijn gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 pepertje
- 1 theelepel paprikaoeder
- 1/4 theelepel cayennepeper
- 1 blik stukjes tomaat
- 2 dl verse sinaasappelsap erbij
- 2 eetlepels pindakaas
Bereiding
- Verhit olie in een pan
- Bak de ui en knoflook en peper toevoegen
- Blokjes aardappel met de kruiden
- Goed omroeren, dan omtaen en sinaasappelsap toevoegen
- 20 minuten met deksel op de pan laten pruttelen
- Pindakaas erdoor roeren
- Hierop komt een gemengde salade van 1 rode rauwe geraspte biet , met 1 geraspte wortel en 1 uitgeperste limoen
Maak jouw eigen website met JouwWeb