Zalm met venkel en tagliatelle
Een heerlijk en simpel pastagerechtje met zalm. Je kan zalmfilet nemen of gerookte zalm. De venkel zorgt voor een frisse anijsachtige smaak.
Ingedriënten
- 2 stukjes zalmfilet zonder vel in blokjes of 2 ons gerookte zalm in reepjes gesneden
- 1 venkelknol in hele fijne reepjes gesneden
- 1 bio sinaasappel, rasp van de schil en het sap
- een handvol dille, fijngesneden
- 150 gram tagliatelle
- 3 eetlepels slagroom
- olijfolie
- boter
Bereiding
- Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing en spoel daarna koud af
- verhit 2 eetlepels boter met twee eetlepels olijfolie in een koekenpan.
- als de boter is gesmolten voeg je de fijngesneden venkel toe
- Voeg de sinaasappelrasp en de dille toe. even roerbakken, voeg dan het sinaasappelsap toe en roerbak totdat de venkel bijna gaar is.
- Voeg dan de slagroom toe en vervolgens de zalm. als je gerookte zalm neemt dan is het na twee minuten klaar, bij verse zalm duurt het wat langer, ongeveer 6 minuten.
- Voeg vervolgens de gekookte en afgespoelde tagliatelle toe. goed omroeren en alles goed door warmen.
- Voeg nog wat dille snippers toe en serveer.
- naar smaak peper en zout toevoegen.
Maak jouw eigen website met JouwWeb