Zalm met venkel en tagliatelle


Een heerlijk en simpel pastagerechtje met zalm.  Je kan zalmfilet nemen of gerookte zalm. De venkel zorgt voor een frisse anijsachtige smaak.

Ingedriënten

- 2 stukjes zalmfilet zonder vel in blokjes of 2 ons gerookte zalm in reepjes gesneden

- 1 venkelknol in hele fijne reepjes gesneden

- 1 bio sinaasappel, rasp van de schil en het sap

- een handvol dille, fijngesneden

- 150 gram tagliatelle

- 3 eetlepels slagroom

- olijfolie

- boter

Bereiding

- Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing en spoel daarna koud af

- verhit 2 eetlepels boter met twee eetlepels olijfolie in een koekenpan.

- als de boter is gesmolten voeg  je de fijngesneden venkel toe

- Voeg de sinaasappelrasp en de dille toe. even roerbakken, voeg dan het sinaasappelsap toe en roerbak totdat de venkel bijna gaar is.

- Voeg dan de slagroom toe en vervolgens de zalm. als je gerookte zalm neemt dan is het na twee minuten klaar, bij verse zalm duurt het wat langer, ongeveer 6 minuten.

- Voeg vervolgens de gekookte en afgespoelde tagliatelle toe. goed omroeren en alles goed door warmen. 

- Voeg nog wat dille snippers toe en serveer.

- naar smaak peper en zout toevoegen.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb