Salade met gegrilde zalm
Voorbereiding: 1 uur
Bereiding: 30 min
Een heerlijk gerechtje voor een warme zomeravond. De zalmmoten kun je natuurlijk ook op de BBQ leggen.
Ingrediënten
- 2 zalmmoten met vel
- veldsla en rucola, gewasssen en uitgelekt
- 1 avocado, in partjes
- radijsjes, in dunne plakjes
-1 appel, in dunne plakjes
voor de zalmmarinade:
- 3 eetlepels mirin (rijstazijn)
-3 eetlepels japanse sojasaus
1 eetlepel sesamolie
voor de dressing:
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel grapefruitsap
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel honing
- peper en zout naar smaak
Bereiding
- Mix de ingrediënten voor de zalmmarinade
- spoel de zalmmoten af en dep ze droog
- leg de zalmmoten in de zalmmarinade en laat deze ongeveer een half uur marineren
Verdeel de sla op de borden
- Leg er de stukjes avocado, grapefruit en dunne plakjes appel en dunne schijfjes radijs op.
- mix de ingedriënten voor de dressing .
- Doe de dressing over de salade.
- Verhit een grilpan, zonder olie, en bak de uitgelekte zalmmoten op de velkant. Ongeveer 5 minuten bakken. Vervolgens omdraaien en nog 3 minuten bakken.
- Serveer de gegrilde zalmmoten bij de salade.
- Eventueel stokbrood erbij serveren en een lekker glaasje droge witte wijn.
Maak jouw eigen website met JouwWeb