Mosselen met stokbrood en knoflookboter


Een heerlijk vis gerechtje voor de maanden met een R in de maand met natuurlijk mosselen uit Yerseke.

Lekker met stokbrood  en de beschreven knoflookboter.

Ingrediënten

- 1 kg mosselen

- 2 stengels bleekselderij

- 1 teentje knoflook 

- een hand vol peterselie

- een handvol kervel

- 2 lente uitjes

- 3 eetlepels crème fraîche

 - 1 dl witte wijn

- 2 eetlepels boter

Bereiding

- De mosselen een uur laten zwemmen in koud water. onder de stromende kraan de mosselen nalopen en eventueel de baard verwijderen. Een mossel die stuk is weggooien. ook mosselen die blijven drijven weggooien.

- Alle groentes en kruiden zeer fijn snijden

- Boter smelten in de koekenpan. alle groentes en kruiden toevoegen, de bleekselderij als laatste. even roerbakken tot de bleekselderij gaar is.

- De crème fraîche toevoegen en goed doorroeren.

- De witte wijn erbij en goed doorroeren.

- Voeg de mosselen toe, deksel op de pan en ongeveer 10 minuten garen. alle mosselen moeten mooi open zijn gegaan.

 

knoflookboter:

- 50 gram boter, zacht laten worden

- Kruiden: peterselie, dille, bieslook. samen een handvol, zeer fijn gesneden

- 1 Geperste teen knoflook

- Peper en zout

- Alles goed door elkaar roeren

Maak jouw eigen website met JouwWeb