Orzo met paddestoelen


Orzo is een pasta die lijkt op risottorijst. Het is erg lekker en makkelijk om met verschillende ingrediënten te variëren.

 

Door de orzo eerst even licht te bruinen in olijfolie blijft de korrel mooi en gaat deze niet plakken.

In dit gerechtje met paddenstoelen kan je kiezen welke paddenstoelen je neemt. Als je gedroogde paddenstoelen wilt gebruiken moet je deze eerst even weken. Het weekvocht kan door de orzo  dan krijgt deze een nog intensere smaak.

Ingrediënten

- 150 g orzo

- 1 gesnipperde ui

- 2 teentjes knoflook fijngesneden

- tijm

- groentebouillon

- 1dl witte wijn

- 2 ons gorgonzola

- 4 ons gemengde paddestoelen

Bereiding

- Orzo bakken in olijfolie en apart zetten

- Paddestoelen met de knoflook en tijm bakken en apart zetten

- Ui bakken met wat zout

- Orzo toevoegen

- Blussen met de witte wijn en de bouillon toevoegen

- 10 tot 15 min gaar stoven

- Paddestoelen toevoegen en goed doorroeren

- De gorgonzola toevoegen en even laten smelten