Shakshuka
Shakshuka is zo’n heerlijk vegetarisch gerechtje met veel smaak. Met de kruiden kan je variëren, bij voorbeeld in plaats van venkelzaad kan je ook eens Ras El Hanout kruiden nemen. En in plaats van pompoen kan je ook zoete aardappel nemen en deze dan ook als frieten snijden.
Ingrediënten
- Mengsel A: 2 rode pepers fijngesnipperd
2 tenen knoflook fijngesnipperd
Een hand vol peterselie fijngesnipperd
- Mengsel B: 1 theelepel venkelzaad en 1 theelepel komijnzaad roosteren en dan een beetje fijngestampt in vijzel
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 ons aardappelen, gesneden als frieten
- 2 ons flespompoen, gesneden als frieten
- 3 paprika’s van verschillende kleuren in stukjes gesneden
- 1 blik gehakte tomaten
- olijfolie
- 4 eieren
Bereiding
- Bak de aardappel en de pompoen in een pan met olie, roerbakken ongeveer 10 minuten.
- Voeg de paprika’s toe, even roerbakken.
- Voeg mengsel A toe, even roerbakken.
- Voeg mengsel B met de paprikapoeder toe, even roerbakken.
- Voeg vervolgens de tomaten in blik toe met nog een extra blik water.
- Deksel op de pan en ongeveer 20 minuten stoven. Als de aardappels gaar zijn, maak je vier kuiltjes waar je de eieren in doet. Deksel weer op de pan en ongeveer 5 minuten stoven of totdat de eieren de gewenste stolling hebben bereikt.
Maak jouw eigen website met JouwWeb