Macaroni met tonijn in tomatensaus


Een heerlijk pasta gerechtje, net even anders, zonder kaas maar met ansjovis croutons.

Ingrediënten

- 150 gr penne macaroni 

- 1 blikje tonijn, uitgelekt

- 1 ui, fijngesneden

- 1 teentje knoflook, fijngesneden

- 1 blik gehakte tomaten

- 1 bekertje zure room of crème fraîche

- 3 eetlepels peterselie, fijn gesneden

 

Voor garnering:

- 50 gr ansjovis, in stukjes

- 1 boterham, in blokjes snijden

- 2 eetlepels boter

- 3 eetlepels olijfolie

Bereiding

Voor garnering:

- verhit een koekenpan

- smelt de boter en de olijfolie in de koekenpan

- Ansjovis stukjes  en broodblokjes  toevoegen en rondom bakken totdat je krokante croutons hebt.

 

- kook de macaroni volgens de verpakking

- koekenpan verhitten en olie toevoegen

- Ui en knoflook bakken. door een beetje zout toe te voegen verbranden de uien niet zo snel.

- Tomaat en tonijn toevoegen en doorroeren

- Peterselie en room toevoegen en doorroeren

- voeg de uitgelekte macaroni toe en maak op smaak met peper.

- serveer met de ansjovis croutons