Pittige gehaktballetjes
Een lekker makkelijk gerechtje met een beetje pit. Houd je het liever milder, laat dan de spaanse peper weg.
Ingrediënten
- 3 ons rundergehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 1 spaanse peper, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 eetlepel japanse zoute sojasaus (kikkoman)
- 1 klein ei
- 2 beschuiten fijngewreven of paneermeel
- 1 dl vleesbouillon
- 3 eetlepels tomatenpuree
Bereiding
- Doe de gehakt in een mengkom en voeg toe: peper, knoflook, ui, komijnpoeder en sojasaus. even goed doorprakken zodat alle ingrediënten goed vermengd worden.
- Voeg dan het ei toe, prak weer goed door elkaar en voeg vervolgens de beschuiten erdoor. De massa moet zo zijn dat je er makkelijk kleine gehakt-balletjes van kan draaien ter grootte van een golfbal. As het mengsel nog te nat is doe je er nog een fijn gewreven beschuit door.
- Zet de koekenpan op de warmtebron en voeg zonnebloemolie toe.
- Bak de balletjes rond om en voeg dan de bouillon met de tomatenpuree toe.
- Deksel op de pan en 15 minuten laten sudderen. - - - Als de balletjes gaar zijn het deksel van de pan halen en de saus wat in laten dikken.
Maak jouw eigen website met JouwWeb