Pittige gehaktballetjes


Een lekker makkelijk gerechtje met een beetje pit. Houd je het liever milder, laat dan de spaanse peper weg. 

Ingrediënten

- 3 ons rundergehakt

- 1 ui, fijngehakt

- 1 spaanse peper, fijngesneden

- 2 tenen knoflook, fijngesneden

- 1 theelepel komijnpoeder

- 1 eetlepel japanse zoute sojasaus (kikkoman)

- 1 klein ei

- 2 beschuiten fijngewreven of paneermeel

- 1 dl vleesbouillon

- 3 eetlepels tomatenpuree

Bereiding

- Doe de gehakt in een mengkom en voeg toe: peper, knoflook, ui, komijnpoeder en sojasaus. even goed doorprakken zodat alle ingrediënten goed vermengd worden.

- Voeg dan het ei toe, prak weer goed door elkaar en voeg vervolgens de beschuiten erdoor. De massa moet zo zijn dat je er makkelijk kleine gehakt-balletjes van kan draaien ter grootte van een golfbal.  As het mengsel nog te nat is doe je er nog een fijn gewreven beschuit door.

- Zet de koekenpan op de warmtebron en voeg zonnebloemolie toe.

- Bak de balletjes rond om en voeg dan de bouillon met de tomatenpuree toe.

- Deksel op de pan en 15 minuten laten sudderen. - -  - Als de balletjes gaar zijn het  deksel van de pan halen en de saus wat in laten dikken. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb