Pompoen stoofpotje met kruiden en walnoten


Een heerlijk stoofpotje, makkelijk te maken en verrassend lekker



Ingrediënten

- 2 ons Hoikadopompoen, in plakjes gesneden

- 2 ons aardappelen, in plakjes gesneden

- 6 gedroogde tomaten op olie

- 1 fijngehakte knoflookteen

- 4 takjes tijm, de blaadjes van de stengel afgeritst

- 100 ml slagroom

- 100 ml melk

- 50 gram geraspte pittige kaas, bergkaas of belegen kaas

- 2 eieren

- nootmuskaat, peper en zout

Bereiding

- Neem 2 ovenbakjes

- Snijd de gedroogde tomaten in dunne reepjes en verdeel die over de bakjes

- Leg een laagje aardappels in de bakjes en vervolgens een laagje pompoenplakjes

- Bestrooi met knoflook, thijm, peper en zout en nootmuskaat

- Herhaal dit totdat alle plakjes op zijn.

- Roer de melk met de room en verdeel dat over de bakjes.

- Doe de gevulde ovenbakjes 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. na 15 minuten afdekken met aluminiumfolie.

- Controleer of de aardappel gaar is door er met een scherp mes in te prikken. Als het gaar is verdeel je de kaas over de bakjes en zet nog 5 minuten in de oven. 

- Breek boven elk bakje een ei en zet nog 5 minuten in de oven. 

- Als het ei jouw gewenste gaarheid heeft bereikt is het klaar.

 

Serveer met de volgende topping

- 4 Eetlepels walnoten

- Een handvol gemengde fijngesneden kruiden ( tijm, peterselie).

- ½ Theelepel zeezout.

- Stam dit vervolgens fijn in een vijzel en strooi over de bakjes..