Pompoen stoofpotje met kruiden en walnoten
Een heerlijk stoofpotje, makkelijk te maken en verrassend lekker
Ingrediënten
- 2 ons Hoikadopompoen, in plakjes gesneden
- 2 ons aardappelen, in plakjes gesneden
- 6 gedroogde tomaten op olie
- 1 fijngehakte knoflookteen
- 4 takjes tijm, de blaadjes van de stengel afgeritst
- 100 ml slagroom
- 100 ml melk
- 50 gram geraspte pittige kaas, bergkaas of belegen kaas
- 2 eieren
- nootmuskaat, peper en zout
Bereiding
- Neem 2 ovenbakjes
- Snijd de gedroogde tomaten in dunne reepjes en verdeel die over de bakjes
- Leg een laagje aardappels in de bakjes en vervolgens een laagje pompoenplakjes
- Bestrooi met knoflook, thijm, peper en zout en nootmuskaat
- Herhaal dit totdat alle plakjes op zijn.
- Roer de melk met de room en verdeel dat over de bakjes.
- Doe de gevulde ovenbakjes 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. na 15 minuten afdekken met aluminiumfolie.
- Controleer of de aardappel gaar is door er met een scherp mes in te prikken. Als het gaar is verdeel je de kaas over de bakjes en zet nog 5 minuten in de oven.
- Breek boven elk bakje een ei en zet nog 5 minuten in de oven.
- Als het ei jouw gewenste gaarheid heeft bereikt is het klaar.
Serveer met de volgende topping
- 4 Eetlepels walnoten
- Een handvol gemengde fijngesneden kruiden ( tijm, peterselie).
- ½ Theelepel zeezout.
- Stam dit vervolgens fijn in een vijzel en strooi over de bakjes..
Maak jouw eigen website met JouwWeb