Chili con Carne
Een heerlijk bonen gerecht wat je heerlijk kunt variëren. als je de gehakt weglaat en courgette blokjes toevoegt heb je een vegetarische variant.
Chilipepers variëren erg in scherpte. ik proef altijd een klein stukje rauw, afhankelijk van de scherpte neem ik dan een pepertje minder of juist 1 extra.
Ingrediënten
- 3 ons gehakt, aangebraden
- 100 gram champignons, in stukjes aangebraden
- 2 uien, fijngesneden
- 2 paprikas, in stukjes
- 3 knoflooktenen, fijngesneden
- 2 chilipepers, fijngesneden
- 1 blik gehakte tomaten met sap
- 3 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel Worcestershire saus
- 2 blikken kidneybonen (uitlek gewicht samen 500 gram)
- chilipoeder, afhankelijk van de gewenste sterkte toevoegen
- 1 dessertlepel komijn poeder
- peper en zout
Bereiding
- Bak in een koekenpan met 3 eetlepels olijfolie de ui met de knoflook en de pepers. door een beetje zout toe te voegen zal de ui niet zo snel verbranden. ongeveer 5 minuten roerbakken.
- Voeg dan de komijnpoeder en de chilipoeder toe.
- Voeg vervolgens de paprikastukjes toe, 5 minuten roerbakken.
- De Worcestershire saus toevoegen, even roerbakken.
- Voeg dan de tomatenstukjes toe en de tomatenpuree.
- Laat 15 minuten met een deksel op de pan goed gaar worden.
- Voeg de gebraden gehakt en de gebakken champignons stukjes toe
- Roer goed door elkaar, 5 minuten
- Voeg dan de afgespoelde kidneybonen erdoor en warm het geel goed door.
- Breng verder op smaak met peper en zout.
- Serveer met geraspte oude kaas. je kan er ook rijst bij serveren en/of een groene salade.
Maak jouw eigen website met JouwWeb