Spitskool 1-pans gerecht


Bereiding 25 min

Dit 1-pans gerecht is voor 4 personen en heeft een verrassende smaak.

De lengte van de kookduur is afhankelijk van de gewenste bite van het gerecht.

Ingrediënten

- 500 gram spitskool

- 600 gram aardappelen (vastkokend)

- 600 ml groentebouillon

- 2 el plantenolie

- 2 uien

- 400 gram tomaten stukjes (vers of uit blik)

- 40 gram tomatenpuree

- 50 ml slagroom

- 1/2 theelepel zwarte peper

- zout, peper, paprikapoeder en een beetje suiker

Bereiding

- Spitskool wassen en in streepjes snijden

- Aardappelen schillen en in blokjes snijden

- uien pellen en in blokjes snijden snijden

- De olie verwarmen en de uien toevoegen en licht bruinen

- De aardappelblokjes toevoegen met de groentebouillon

- De specerijen toevoegen en op smaak brengen

- Na 5 min de spitskool toevoegen

- Na 5 min de tomaten toevoegen

- Tomatenpuree en slagroom erdoor roeren

- Op smaak brengen