Spitskool 1-pans gerecht
Bereiding 25 min
Dit 1-pans gerecht is voor 4 personen en heeft een verrassende smaak.
De lengte van de kookduur is afhankelijk van de gewenste bite van het gerecht.
Ingrediënten
- 500 gram spitskool
- 600 gram aardappelen (vastkokend)
- 600 ml groentebouillon
- 2 el plantenolie
- 2 uien
- 400 gram tomaten stukjes (vers of uit blik)
- 40 gram tomatenpuree
- 50 ml slagroom
- 1/2 theelepel zwarte peper
- zout, peper, paprikapoeder en een beetje suiker
Bereiding
- Spitskool wassen en in streepjes snijden
- Aardappelen schillen en in blokjes snijden
- uien pellen en in blokjes snijden snijden
- De olie verwarmen en de uien toevoegen en licht bruinen
- De aardappelblokjes toevoegen met de groentebouillon
- De specerijen toevoegen en op smaak brengen
- Na 5 min de spitskool toevoegen
- Na 5 min de tomaten toevoegen
- Tomatenpuree en slagroom erdoor roeren
- Op smaak brengen
Maak jouw eigen website met JouwWeb