Salade met gegrilde zalm


Voorbereiding: 1 uur

Bereiding: 30 min

Een heerlijk gerechtje voor een warme zomeravond. De zalmmoten kun je natuurlijk ook op de BBQ  leggen.

Ingrediënten

- 2 zalmmoten met vel

- veldsla en rucola, gewasssen en uitgelekt

- 1 avocado, in partjes

- radijsjes, in dunne plakjes

-1 appel, in dunne plakjes

voor de zalmmarinade:

- 3 eetlepels mirin (rijstazijn)

-3 eetlepels japanse sojasaus

1 eetlepel sesamolie

voor de dressing:

- 1 eetlepel limoensap

- 1 eetlepel grapefruitsap

- 4 eetlepels olijfolie

- 1 eetlepel honing

- peper en zout naar smaak

 

 

 

 

Bereiding

- Mix de ingrediënten voor de zalmmarinade

- spoel de zalmmoten af en dep ze droog

- leg de zalmmoten in de zalmmarinade en laat deze ongeveer een half uur marineren

Verdeel de sla op de borden

- Leg er de stukjes avocado, grapefruit en dunne plakjes appel en dunne schijfjes radijs op.

- mix de ingedriënten voor de dressing .

- Doe de dressing over de salade.

- Verhit een grilpan, zonder olie, en bak de uitgelekte zalmmoten op de velkant.  Ongeveer 5 minuten bakken. Vervolgens omdraaien en nog 3 minuten bakken. 

- Serveer de gegrilde zalmmoten bij de salade. 

- Eventueel stokbrood erbij serveren en een lekker glaasje droge witte wijn.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb