Pizza met gerookte zalm


Ik maak pizza altijd zelf, dan voelt het wat gezonder. Het is ook helemaal niet moeilijk. het deeg moet wel even rijzen, een paar uurtjes, dus dat kan je het beste 's morgens maken.

Ingrediënten

- 250 gram bloem

- gist

- beetje zout

- beetje olijfolie

- mozzarella

- ½ blikje tomaten in blik

- 1 ons gerookte zalm in plakjes

- 6 champignons in plakjes

- 6 olijven

Bereiding

- Als je verse gist gebruikt, 20 gram gist oplossen in lauw water, het water mag niet te heet zijn, dat doodt namelijk de gist. 

- Doe de gist oplossing bij de bloem en mix het even. - Doe er ½ theelepel zout bij en 3 eetlepels olijfolie.  -- Het moet een mooie soepele bal worden.  Meestal werkt het het beste om deze nog even met de hand te kneden.

- Leg de bal deeg vervolgens in een schone schaal en dek deze af. Het deeg moet ongeveer verdubbelen in hoeveelheid. 

 - Verwarm de oven voor op 220 graden.  Sommige ovens hebben een pizza stand, dat is beneden warmte en warmtecirculatie, dat is ideaal. 

- Als je een pizzasteen hebt kan je de pizza mooi daarop bakken.  De steen leg je dan op het rooster,  voordat je de oven gaat voorverwarmen.

- Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde lap die op de pizzasteen past. 

-Als de oven op temperatuur is laat je de steen nog even 10 minuten goed doorwarmen op 220 graden. 

- Vervolgens leg je de deeglap op de steen.

- 4 minuten bakken., dan uit de oven nemen en omdraaien. De reeds gebakken kant ga je vervolgens beleggen. eerst met de tomaten, dan de plakjes mozzarella, vervolgens de plakjes zalm en dan strooi je de champignon plakjes erover.

- Dan nog een paar olijfjes erop en de pizza kan weer in de oven.

- 8 minuten bakken en dan is de pizza klaar. serveer er een lekkere salade bij.

Maak jouw eigen website met JouwWeb